"" قارچ بهترین راه درمان بیماران دیابتی ""
मधुमेह रोगियों के लिए उत्तम आहार है मशरूम

मशरूम मधुमेह रोगियों के लिए उत्तम आहार है, क्योंकि उसमें चीनी लगभग नहीं होती है। हिमाचल प्रदेश विश्वविद्यालय में बायोसाइंस विभाग के टी.एन. लखनपाल ने कहा कि मशरूम की उपजाई हुई और जंगली किस्मों को उसके पोषक तत्वों के कारण खाया जाता है। मधुमेह रोगियों के लिए ये अच्छे होते हैं, क्योंकि इनमें या तो नगण्य चीनी होती है या बिल्कुल नहीं होती है।
लखनपाल रविवार को समाप्त हुए भारतीय विज्ञान कांग्रेस के प्रतिनिधिमंडल में शामिल थे। वैज्ञानिकों के मुताबिक चूंकि मशरूम में वसा नहीं होती है, इसलिए यह मोटापाग्रस्त लोगों के लिए भी बेहतर होती है। उन्होंने कहा कि अब तक जांच की गई मशरूम की सभी किस्में कैंसर, एचआईवी तथा अन्य खतरनाक बीमारियों में भी फायदेमंद पाई गई हैं।
قارچ مبارز بهترین مبارز بیماری دیابت
قارچ یک ماده غذایی سالم، لذیذ و سرشار از پروتئین، انواع ویتامینها، املاح و آنتیاکسیدانها است که با دارا بودن طعم، بو و بافت مطبوع در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد.
قارچ دارای ۵ /۱ تا ۶ درصد پروتئین است که ۷۰ تا ۹۰ درصد آن جذب بدن میشود . به علت پایین بودن اسید اوریک در قارچ، بسیاری از پزشکان مصرف آن را برای سالمندان و مبتلایان به نقرس و بیماریهای دیابت توصیه کردهاند.
قارچ دارای ویتامینهای B۲، B۱، B۱۲، B۶ و C است که برای محافظت از پوست و جلوگیری از آلرژی، سلامت سیستم عصبــی، سلامت پوست و چشـم و بافتهای بدن، تشکیل اسیــدهای چرب ضروری در سیستم عصبی و ماهیچهها، درمان کمخونی و جلوگیری از بروز ضایعات در مغز و ستون فقرات نقش اساسی دارد.
این غذا که به غذای سلامت و تندرستی یا Health Food معروف است، سرشار از انواع آنتیاکسیدانها است که خاصیت ضد سرطانی دارد و بهترین مورد برای قرار دادن در لیست رژیم درمانی ویژه ی بیماران دیابتی است .
قارچهایی را که در واحدهای صنعتی تولید میشوند، میتوان پس از تمیز کردن بدون هیچ مشکلی مصرف کرد
قارچ دارای درصد بسیار کمی چربی و کالری و مقادیر مطلوبی از لستین است که عامل پایین آورنده چربی خون است این ماده در رژیمهای لاغری بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
پروتئین قارچ از لحاظ مقدار نزدیک به گوشت است. در نتیجه قارچها از این لحاظ سبزى منحصر به فردى هستند که بیشتر از سبزى به گوشت شباهت دارند.
همچنین قارچ داراى چهار تا پنج درصد مواد نشاسته اى است، این ماده غذایی هیچگونه مواد قندى ندارد و از طرف دیگر فاقد چربى بوده و از این جهت داراى ارزش غذایى زیادی هستند.
مصرف قارچ به علت دیر هضم بودن براى افراد سالمند، مادران باردار و شیرده مناسب نیست همچنین افرادی که مبتلا به اختلال کلیه هستند باید ضمن کاهش مواد پروتئینى از مصرف زیاد قارچ خوددارى کنند.
از آنجایی که قارچ هیچگونه ماده قندى ندارد، برای دیابتیها بسیار بسیار مفید است ، همچنین قارچ براى افراد مبتلا به یبوست مفید است زیرا سلولوزهاى آن به رفع یبوست آنان کمک مىکند.
ببیوتین موجود در قارچ به سوخت و ساز بدن کمک میکند و انرژی را آماده نگه میدارد، از طرف دیگر اسید فولیک موجود در قارچ در سوخت و ساز پروتئین و مواد اصلی ژنها نقش مهمی را بازی میکند.
قارچها آلوده به موادی هستند که تنها در اثر پختن از بین میروند، ولی قارچهایی را که در واحدهای صنعتی تولید میشوند، میتوان پس از تمیز کردن بدون هیچ مشکلی مصرف کرد.