
دکتر سید محمود طباطبایی اردکانی در هفدهم دی ماه سال 1315 در اردکان متولد شد. پدرش حاج سید حسین معروف به آقای جلال از وعاظ معروف و خوش نام اردکان بود. نسب او از پدر به حسن ابن علی (ع) می رسد و از طرف مادر نیز نسب او به حاج شیخ عباس مجتهد فرزند میرزا عبدالّله شیخ الاسلام و حاج شیخ محمد رضا مجتهد می رسد.
او درباره تحصیلات خود می گوید:"دوره ابتدایی را در دبستان فردوسی ومتوسطه را در دبیرستان شرف اردکان به پایان رساندم و برای ادامه ی تحصیل به یزد رفتم و در دبیرستان ایرانشهر درکلاس ششم طبیعی ثبت نام کردم و تا آن موقع همه دانش آموزان اردکان و میبد و حومه چنین می کردند، بنده از جمله کسانی بودم که با دستیاری مرحوم ابراهیم حائری،رییس وقت دبیرستان شرف جهت دایر کردن رشته های ریاضی و طبیعی در اردکان اقدام نمودم و تلگرافهای متعددی به تهران مخابره کردم و بالاخره جواز تأسیس کلاسهای ششم برای دو رشته طبیعی و ریاضی اخذ شد و آن زمان اردکان دارای دو رشته ی طبیعی و ریاضی گردید. در سال 1343از دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران در رشته فرهنگ اسلامی لیسانس گرفتم ودر سال 1347به اخذ درجه دکتری در همان رشته نایل شدم.خدمت فرهنگی خود را در آموزش و پرورش شمیران آغاز کردم در سال 1353 به دانشگاه سپاهیان انقلاب منتقل شدم و به عضویت گروه زبان و ادبیات فارسی درآمدم و مدت دو سال مدیریت گروه مذکور را بر عهده داشتم. پس از بازگشایی دانشگاهها در سال 1362مجدد به سمت مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی انتخاب شدم و تا 29 اسفند ماه 1370 در سمت دانشیاری انجام وظیفه کردم.
دکتر طباطبایی اردکانی بعد از کناره گیری از مدیریت گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی به تدریس خود در این دانشگاه ادامه داد و سرانجام در عصر روز سه شنبه 13مهر ماه 1372هنگام تدریس بوستان سعدی در دانشگاه آزاد اسلامی ضمن قرائت این ابیات :
به نام خدایی که جان آفرید سخن گفتن اندر زبان آفرید
خداوند بخشنده ی دستگیر کریم خطا بخش پوزش پذیر
در کلمه ی "خطا بخش" درنگ کرد و دچار عارضه ی سکته ی قلبی شد،تا رسیدن آمبولانس،کادر پزشکی و خانواده ی او، دانشجویان ساکت و محزون در کلاس ماندند و گفتند ما قبل از استاد از کلاس خارج نمی شویم.
در مراسم تشییع جنازه ی ایشان مشاور رییس جمهور، رییس کتابخانه ی ملی ایران ، امام جمعه یزد ،استادان دانشگاه علامه طباطبایی و پیام نور اردکان ،معاون استاندار و دیگر اعضایی از جامعه ی داغدیده ی دانش و فرهنگ شرکت داشتند.
بنا به خواسته ی خود ایشان که بارها به خانواده و دوستان ابراز شده بود ،در اردکان به خاک سپرده شدند .بر سنگ قبر او این عبارات حک شده است:
هست اوست
آرامگاه استاد دکتر سید محمود طباطبایی اردکانی(استاد دانشگاه)
تولد1315 وفات1372
در سرنوشت گل دو حقیقت رقم زدند روزی به باغ آمد و روزی به باد رفت
"اینجا مردی خفته است که پنجاه و هفت سال شرافتمندانه،صادقانه،یکرنگانه،مسئولانه در جهان زیست.یکرنگانه دین ورزید،صادقانه دانش اندوخت،مسئولانه رفتار کرد و عاشقانه به فرزندان این مرز و بوم دانش و شرف و انسانیت آموخت."
0 نظر
برای ارسال نظر، باید در سایت عضو شوید.