دانستنی های پزشکی 9

29 فروردین 1400   marzie.kokabian   مطالب و مقالات / پزشکی   0 نظر   299 بازدید   |

تأثیر اخلاق بر جسم و بدن

اگر سلامت انسانها را به دقت مورد نظر قرار بدهیم بایستی از دو جهت قضاوت نماییم. یکی از جنبه روح و اخلاق، دوم از نظر جسم و بدن.
بهداشت را نمی توان از دریچه بدن دید، زیرا ما خود به تجربه دریافتیم که ناراحتی هاي روحی و هیجان هاي درونی علاوه بر آنکه باعث اختلال فکر و تشویق خاطرند در بدن نیز آثار بدي دراند و مزاج را از صراط مستقیم صحت و اعتدال منحرف می کنند و منشا بیماري هاي مختلفی می شوند.

دانستنی های پزشکی 9

حسد
مثلا یکی از بیماري هاي روانی حسد است، شخص حسود هر چند مواظبت جهات بهداشت را بنماید ولی شراره هاي حسد که در اندرون وجودش زبانه می کشد، اعصاب او را خورد کرده و سلامت وی را می سوزاند.
امام علی (ع) می فرمایند: جای شگفتی است که افراد حسود از سلامت بدن خود غافلند.

ناامیدی
نا امید بودن به آینده که نتبجه اش غم و اندوه است یکی از حالات روحی و روانی است که براي بشر ارمغانی غیر از درد و مرض نمی آورد. امام علی (ع) می فرمایند: اندوه و غم بدن را ویران می کند.
روح و بدن به قدري با یکدیگر مرتبط و متحدند که حالات نیک و بد هر یک در دیگري اثر می گذارد و این مطلب مورد قبول کلیه دانشمندان دیروز و امروز جهان است، بدن آدمی تحت تاثیر حالات روان است، و روان نیز تحت تاثیر حالات بدن می باشد.
هفتاد در صد از بیمارانی که به پزشکان مراجعه می کنند در صورتی که خویشتن را از قید ترس و نگرانی آزاد سازند می توانند شخصا خود را معالجه کنند. از جمله می توان سوء - هاضمه عصبی، بعضی از زخم هاي معده، اختلالات قلبی، مرض بی خوابی، بعضی سر دردها و چند نوع فلج از این طبقه هستند.

نگرانی و اضطراب
فشار خون، رماتیسم، مرض قند، خرابی و فساد دندان و.... از نگرانی به وجود می آید.

اعتدال در زندگی
اگر بگوییم ریشه اساسی علم اخلاق، اعتدال و میانه روي است سخن گزافی نگفته ایم. امام علی در این باره می فرمایند: انسان نادان همیشه در حال افراط و تفریط است.
اگر تا امروز تمام نگرانی و اندیشه شما صرف این شده است که از جهات مادي پیشرف کنید، اکنون وقت آن رسیده است تا بخود بپردازید، و وسیله اي براي تکامل روح خود بجویید.
اگر عادت به تن هایی داشتید و همیشه منزوي و گوشه نشین بوده اید سعی کنید وسایلی بدست آورید تا بیتشر مردم را ملاقات کرده و با آنها معاشرت و آمیزش داشته باشید.
اگر پر گو هستید عادت کنید کمتر حرف بزنید و بیشتر گوش بدهید. اگر آن قدر معاشرتی بوده اید که فرصت تفکر نداشته اید کمی انزوا اختیار کنید و چند دقیقه اي را براي فکر کردن بگذارید.
اگر خیلی با احتیاط و محافظه کار هستید به کاري دست بزنید که آنرا خلاف احتیاط و برنامه خودتان تشخیص میدادید. اگر کارهاي یکنواخت دارید، براي چند روز ترتیب دیگري به آنها بدهید تا از صورت اولیه خارج شوند. از آنجا که هر چیز باید در سایه اعتدال باشد هیجانها، دوستیها، محبت ها، عشق ها، همه باید تعادل خود را حفظ کنند.

ورزش
ورزش که خود براي جسم بسیار ضروري و لازم است یکی از تفریحات سالم به حساب می آید، البته ورزش هر کس باید متناسب با وضع مزاج و کار او باشد ورزش هاي سنگین براي افراد ابتدایی یا ضعیف، رنج آور است، ولی یکی از بهترین ورزشها راهپیمایی است، راهپیمایی و قدم زدن براي همه مفید است و بهتر آن است که صبح هاي خیلی زود را براي این ورزش انتخاب کنیم.
ضمنا کسی که می خواهد یک برنامه سالم براي یک زندگی سالم داشته باشد، شبها را باید زودتر به استراحت بپردازد تا صبح زوتر به تواند از خواب بر خیزد، و از هواي آزاد و صفاي صبح بیشتر بهره مند گردد. آنوقتی که تاریکی هاي شب می خواهد با روشنی روز مخلوط گردد و کم کم هوا روشن تر شود براي تفریح، راهپیمایی را انتخاب کنید، زیرا در این فرصت سر و صداها کمتر است، اکسیژن هوا بیش از سایر اوقات است، رفت و آمد و گرد و کثافات و دود در آن وقت نیست، شما کم کم و آهسته قدم بر دارید، به نزدیک دامنه کوه یا تپه و بلندي که در اطراف شهر است بروید و از آنجا طلوع خورشید را ببینید، خورشید نورانی که چشمان ما در میان روز قدرت دیدن آن را ندارد، صبح زود چقدر ضعیف و کم نور است، چقدر زیبا و قرمز است، صبح زود دایره کوچکی نیست سپس ببینید در مدتی کمتر از قدم زدن شما چقدر قوي و نورانی می شود، دیدن منظره خورشید در آن هوا و در آن صبح به شما نیرو می دهد، افکار شما را عوض می کند و اعصاب خسته شما احساس آرامش می نمایند.

شنا
اگر تا بحال شنا کرده اید و آنرا یاد گرفته اید، خود را داخل یکی از بهترین ورزشها نموده، و از مفیدترین و لذیذترین تفریحات اسلام بهره مند شده اید، و اگر تا بحال شناوري را یاد نگرفته اید، در صد آموختن آن برآیید. شنا علاوه بر آنکه یکی از ورزش هاي خوب شمرده می شود لذت آفرین است، مخصوصا اگر در آب هاي سرد سرچشمه انجام شود، زیرا آب هاي سرد یکی از موثرترین عوامل تقویت اعصابند.
شما اگر زود به زود در فصل زمستان دچار زکام و سرما خوردگی می شوید در فصل تابستان بدن خود تان را به وسیله شنا وآب تنی با آب سرد عادت بدهید یقین بدانید که دیگر کمتر دچار آن بیماري خواهید شد زیرا بدنتان در مقابل سرما مصونیت مخصوصی پیدا می کند.

اسب سواری
اسب سواري نیز یکی از ورزش هاي مفید و تفریحات لذت بخش است.
سوار شدن بر اسب چنان نیرویی به شما می دهد که هر چه خستگی و اندوه داشته اید فراموش خواهید کرد، نشاطی که از اسب سواري پیدا می شود کمتر از نشاط و نیرویی که از شناوري به وجود می آید نمی باشد.

منبع: کتاب اسلام پزشک بی دارو
نویسنده: احمد امین شیرازی
0
0
0
0 نفر

0 نظر

پیام سیستم
برای ارسال نظر، باید در سایت عضو شوید.