
اکنون که به موزه هنرهای معاصر برمیگردم خاطرات دوران قدیم برایم زنده میشود و معماری و راز گنبدهایی که نشان از یزد دارد را میپرستم. راهروها ازجمله قسمتهای جالب معماری مدرن موزه است.
معماری موزه برگرفته از سنت و مدرنیته جز مهمترین بناهای تهران به شمار میرود. وقتی از درب اصلی وارد میشوید با دیدن کارهای نصب شده بر روی دیوار به سمت نگارخانه های زیر هم هدایت میشوید که با چنان زیرکی و تنوعی در کنار هم قرار گرفته اند که شما احساس خستگی نمیکنید و در آخرین نگارخانه یعنی هشتمین نگارخانه دوباره با زیرکی تمام به جای اول موزه باز خواهید گشت. ارتباط با بوستان بیرون به وسیله پنجره هایی است که در بالای دیوارهای بلند قرار گرفته اند و در ساعتهای مختلف روز نور و سایه های متنوع در فضای داخل نگارخانه ها ایجاد می کنند.

در راهرو اول دربی به سمت فضای بیرون موزه باز میشود که یادم می آید در همان سال 1370در نمایشگاه آثار تصویرگران کتاب کودک من به همراه بچه های دیگر دعوت شدیم تا با گچ های رنگی روی زمین و پله ها نقاشی کنیم.
چه چیزی هیجان انگیز تر از این که به بچه ها یک مکان بزرگ تعلق بگیره که بتوانند روی آن نقاشی کنند. ولی ای کاش یادم میآمد که چه چیزی کشیدم. شاید باورش سخت باشد ولی در فضای بیرونی موزه که به باغ مجسمه شهرت دارد از مطرح ترین مجسمه سازان آثاری وجود دارد هنرمندانی همچون: هنری مور، آلبرتو جاکومتی و همچنین پرویز تناولی.
گنجینه موزه بسیار غنی است نزدیک به سه هزار اثر از هنرمندان مختلف و مطرح.
تابستان88 گوشه ای از این آثار در خود موزه به نمایش در آمد. آثاری از پیکاسو، گوگن، مگریت و...
آثار زیر به ترتیب متعلق به سالوادر دالی، لوترک،ژرژ براک و رنه مگریت است که متعلق به گنجینه موزه است.


این آثار فقط بخشی از گنجینه با ارزش موزه است. آثاری از بیکن، هاکنی و دوبوفه و... جکسن پولاک هم دیگر هنرمندان گنجینه موزه را تشکیل میدهند.
در دل هشتی موزه اثری از هنرمند ژاپنی، هاراگوچی قرار دارد که از روغن و پولاد ساخته شدهاست. اثری جالب که شما شاید در برخورد اول آن را آینه فرض کنید.
نمایشگاههای مختلفی در موزه هنرهای معاصر برگزار میشود.
اگر تا به حال به موزه هنرهای معاصر نرفته اید پیشنهاد میکنم از هیچ گونه کنجکاوی در راهروها و دربها و پنجره های موزه خودداری نکنید. تمام هیجان موزه به بالا و پایین رفتن از آن راهروییست که شما را دوباره به درب اصلی هدایت می کند و وقتی از بالا به اثر روغنی هنرمند ژاپنی نگاه می کنید ترسی همراه با کنجکاوی شما را دربرمیگیرد.
در برابر آثار نصب شده بر دیوار روی صندلیها بنشینید و ازساعتها نگاه کردن به آثار لذت ببرید. در سال 1382 موزه هنرهای معاصر میزبان نقاشان معاصر با عنوان نگاه معنوی بود. در راستای آشنایی با نقاشان ایرانی معاصر تصمیم گرفتم آثار این نمایشگاه را که از جمله معروفترین استادان نقاشی ایران در آن شرکت داشتند در بخش تاریخ نقاشی قرار دهم تا شما نیز با این هنرمندان بیشتر آشنا شوید.
نویسنده: ندا رودباری
برای بازدید از کلاس تاریخ نقاشی از اینجا وارد کلاس شوید.
0 نظر