هنر عکاسي: آهو

11 بهمن 1389   maryam.pourmohammadi   فتوگالری » هنر عکاسی   1 نظر   288 بازدید   |

آهو
آهو
آهو
آهو
آهو
آهو

آهو ها از خانواده تهی‌شاخان جزو راسته نشخوارکنندگان هستند.

این حیوان دونده لاغر اندام، یکی از بستگان خانواده گوسفندان و گاوها می باشد.

آهو جانوری دونده بسیار سریع و چابک و دارای دست و پای بلند و چشمان زیباست.

آنها قادرند به مدت زیاد با بیشترین سرعتشان بدوند.آنها بیشتر در زمینهای پر از علف و دشتهای آفریقا زندگی میکنند.

اما در آسیای جنوب غربی هم یافت میشوند.آنها تمایل دارند در گله زندگی کنند.





معرفی چند نوع از نژاد آهو

غزال تامسون

غزالهای تامسون جزو چرندگان سرزمین آفریقا می باشند که اوایل روز و اواخر بعد از ظهر می چرند.

در صورتی که توسط یکی از دشمنان بیشمارش تهدید گردد،سعی می کند آنها را گیج کند و این کار را

بوسیله بالا و پایین بردن سر و پاها و جهیدن انجام می دهد. دشمنان غزالها عبارتند از شیرها،کفتارها،یوزپلنگهای وحشی و پلنگها.

آهوی گواتردار

آهوی گواتردار ایرانی یکی از دو گونه آهو است که در ایران زندگی می‌کند.

از جبیر بزرگ‌تر است و در قسمت‌های کمتر خشک کویر زیست می‌کند. بلندی آن به بیش از ۷۰ سانتیمتر می‌رسد.

ماده‌ها معمولاً شاخ ندارند. پیشانی آهوهای نر موهای سفید دارد.

آهوی تبتی یا چیرو یا اُروُنگوُ نژادی از آهو است که متوسط قد آن به ۱۲۰ سانتیمتر می‌رسد.

این نوع آهو در دامنه‌های هیمالایا و به ویژه تبت و نپال زندگی می گند.

کرک این آهو، که شاهتوش نامیده می‌شود بسیار گران بها است. به این دلیل بسیار شکار می‌شود و در حال نابودی است.

جبیر

جبیر (Gazella dorcas) یکی از دو گونه آهو است که در ایران زندگی می‌کند.

باید به طور دقیق گفت که سه و حتی چهار گونه آهو در ایران زندگی می‌کنند, در بسیاری از منابع جبیر را

همان غزال هندی (The Chinkara (Gazella bennettii) or Jebeer Gazelle)می شناسند ولی در یک مطالعه جدید این نظریه رد شده است.

جبیر از زیرراستهٔ بزهای کوهی (Antilopinae)، و جنس غزال (Gazella) است.

این جانور شباهت زیادی به آهو ((Persian Gazella))دارد . عمده‌ترین تفاوت آن با آهو این است که گوش‌ها و دم آن معمولاً از آهو بلند تر است.

ماده‌ها بر خلاف آهو دارای شاخ‌های نازک و بلند هستند ، شاخ جبیرهای نر قوس زیادی به خارج ندارد و قدری موازی به نظر می‌رسد.

حیوان پر طاقتی استو شرایط مناطق کویری را به خوبی تحمل می‌کند ، به آب کمی نیاز دارد و آب مورد نیاز خود را از گیاهان تامین می‌کند ،

مثل آهو تشکیل گله‌های بزرگ نمی‌دهد, به شدت انسان گریز بوده و در مناطق خشک تر زندگی می‌کند, از نظر رنگ هم شبیه آهوست.

جبیر جزء حیوانات تیز رو محسوب می‌شود و با سرعت 80 کیلومتر در ساعت می‌تواند بدود, البته دویدن حبیر بدون پرش صورت می‌گیرد.

تولید مثل : جفت گیری در مناطق گرمسیری در اوایل پاییز و در مناطق سردسیر اواخر پاییز انجام می‌گیرد .

طول دورهٔ بارداری 170 روز و تعداد 1 تا 2 نوزاد را به دنیا می‌آورد و در سال 2 بار تولید مثل می‌کند.

زیستگاه : مناطق بیابانی و استپی . معمولاًتپه ماهورهای کوتاه و بوته زارهای بلند را به دشت‌های صاف ترجیح می‌دهد

جبیر در فهرست قرمز IUCN (سازمان بین‌المللی برای حفاظت از محیط زیست)و در رده EN (به شدت در خطر انقراض)قرار گرفته است.




منابع:

دانشنامه ی آزاد ویکی پدیا



به همت سیما گناوه ای
0
0
0
0 نفر

1 نظر

  1. باسلام خیلی عالی و زیبا بود 000 گوزن خالدار در ساری میان کاله محیط زیست حفاظت می کند خیلی زیبا و قشنگ هستن 00000
اطلاعات
برای ارسال نظر، باید در سایت عضو شوید.